Je gaat voor de eerste keer alleen, zonder je ouders op vakantie. Normaal gesproken regelde je ouders alles. Zij kochten de spullen, pakte de koffer in, reden naar de plek van bestemming en zorgden ervoor dat alles tip top in orde was. Maar nu moet je dat allemaal zelf doen, zonder hulp van derde. Hoe ga je dat doen en wat moet je allemaal voorbereiden? In deze blog lees je hoe je goed voorbereid op vakantie gaat zonder hulp van derde te vragen. Lees dus snel verder!

Het type vakantie

Er zijn talloze verschillende soorten vakanties. Zo heb je een actieve fietsvakantie, een relax vakantie in Turkije of een survival vakantie in de Ardennen. Elke vakantie heeft zo zijn eigen charmes en specifieke voorbereiding nodig. Bij de een meer dan de ander. In deze blog zoomen we verder in op het laatste type vakantie, de survival vakantie. Waarom? Omdat deze vakantie de meeste voorbereiding dient te hebben. 

Wat heb je overdag nodig?

Tijdens een typische survival vakantie, de naam zegt het al, ben je continue bezig met overleven. Met zo min mogelijk luxe en benodigdheden probeer jij de dag en nacht door te komen. Maar voordat je dat kan moet je wel de nodige voorbereidingen treffen. Je moet bijvoorbeeld genoeg kennis hebben over de natuur, de juiste uitrusting hebben en speciale outdoor kleding hebben. Je bent namelijk overdag met name bezig om eten te zoeken en je slaapplek in orde te maken. Dit is een moeilijk en intensief traject. Door de juiste voorbereiding te treffen kun je dit proces makkelijker laten verlopen.

De nacht overleven

Als je de dag overleeft hebt, komt de nacht aanbod. Je hebt de hele dag gewerkt aan het verzamelen van voedsel en het bouwen van je slaapplek. Om toch nog een beetje comfortabel te kunnen slapen is een slaapzak geen overbodige luxe. Een slaapzak kopen is dus een slimme zet voordat je op vakantie gaat. Met de juiste voorbereiding en uitrusting ga je met een gerust hart op vakantie. Succes en fijne vakantie!

Leave a Reply