Is je vlucht vertraagd dan heb je natuurlijk recht op een aantal punten. Welke rechten je hebt hangt af wat de afstand naar je bestemming. Zo heb je recht op eten, drinken en overnachting. De vergoeding hangt samen met de afstand en duur van je vlucht. De hoogte verschilt per passagier tussen de 125 en 600 Euro. Wanneer je te maken hebt met een vertraging, neem altijd contact op met je vliegmaatschappij of wanneer je hebt geboekt. Maak je kosten zoals voor eten en drinken, bewaar de bonnetjes goed. De regels zijn voor vluchten vanuit de EU of als je naar een EU-land terugvliegt.

Compensatie

Bij een afstand van 1500 km of minder en een vertraging van drie uur heeft de passagier recht op een vergoeding van 250 Euro. Een vlucht tussen 1500 en 3500 kilometer met dezelfde duur is de compensatie 400 Euro. Meer dan 3500 km heb je max. een vergoeding van zeshonderd Euro. Soms kan een maatschappij er niets aan doen, dan spreken we van overmacht, zoals terrorisme en natuurrampen. Dan heb je in deze gevallen geen recht op een eventuele vergoeding. Om een claim in te dienen zijn er bedrijven die werken op basis no cure, no pay. In dit soort gevallen betaal je alleen als je een vergoeding hebt gekregen.

Flight tracker

Bij het maken van een reis met het vliegtuig, is het mogelijk dat familie en vrienden je kunnen volgen via het internet. Door middel van een radar kunnen zij zien waar jouw vliegtuig is. Dit kun je doen zoals op de website van VliegtuigVolgen24.nl. Wellicht heb je het al een keer gedaan of is dit nog nieuw voor je. Bezoek de website om te zien hoe een vliegtuig volgen precies werkt. Eigenlijk werkt het heel simpel. Met jouw vluchtnummer kunnen zij zien waar jij op dat moment bent. Op het scherm verschijnt dat de informatie met hoelang je hebt tot je op bestemming komt.

Leave a Reply