Wil je een keer een mooie en unieke vakantie hebben? Dan is het goed om de volgende tips te lezen voor de meest geweldige en uitdagende vakanties. Je zult er vast en zeker inspiratie door krijgen om een geweldige vakantie te gaan plannen. Het is trouwens niet altijd nodig om heel ver weg te gaan op vakantie.

De eerste tip: de zorgverzekering controleren

Voordat we je de echte vakantiebestemmingen laten zien waar je op vakantie kunt gaan willen we even naar je zorgverzekering kijken. Het is namelijk belangrijk om te kijken hoe je ziektekosten in het buitenland verzekerd zijn. De goedkoopste zorgverzekering 2020 heeft mogelijk geen buitenlanddekking, omdat je alleen de basisverzekering hebt gekozen. Alle kosten worden dan voor de Nederlandse tarieven vergoed. Mocht het duurder zijn in het vakantie waar je naartoe gaat dan is het slim om een aanvullende verzekering af te sluiten. Een reisverzekering met ziektekostendekking is dan slim.

Weg in eigen land: Gelderland

Het is heerlijk om met de fiets op vakantie te gaan. Een tentje erop en dan naar Gelderland gaan. Bezoek er de Zwarte Cross of fiets een van de vele routes in het Gelderse land. Bezoek de kastelen en landhuizen en eet de Gelderse delicatessen.  Het is geweldig om in eigen land op vakantie te gaan. Er zijn volop accommodaties en plekken om te overnachten in Gelderland. Ook zijn er mooie grote steden om van te genieten.

Roemenie: een en al avontuur

Je kunt in Roemenië gaan paragliden en ook ziplinen over watervallen of langs de meest ruige wegen gaan. Er zijn mooie watervallen, goedkope restaurantjes en boven alles vriendelijke mensen om je te helpen tijdens je vakantie. Het land voelt als een stap terug in de tijd. Toch heeft het veel karakter en cultuur. Het heeft ook veel sfeer. Je zal geen spijt krijgen van een uitstapje naar Roemenië.

Lekker liften

Wanneer je nog geen bestemming hebt kun je ook besluiten om te gaan liften. Je kunt naar Zweden gaan, Polen, Frankrijk, Portugal of Italië. Er zijn zoveel bestemmingen. Neem een tentje mee in het geval je geen slaapplek hebt. Er zijn volop campings waar je terecht kunt en een heerlijke frisse douche kunt nemen. De mogelijkheden zijn ongekend en je mag er volop van genieten.

Myanmar verovert je hart

Het is een geweldig land. Je kunt het combineren in een rondreis door Zuidoost-Azië. Het land heeft veel te bieden. Het land is zeer mooi en kent de echte basic en puurheid en daarnaast ook de grote luxe. Het is een land wat een grote indruk op je zal maken. We weten zeker, dat ook jij hier volop van kunt genieten.  

Andere ideeen ?  

Natuurlijk kun je ook een ander idee hebben over je volgende vakantie. Er zijn vele mogelijkheden om volop te genieten van een geweldige tijd in Nederland en ook in het buitenland. Het is belangrijk om jezelf goed voor te bereiden en om een sterke wil te hebben om volop te gaan genieten.  

Leave a Reply