Het is eindelijk zover, de vakantie staat voor de deur en je gaat de auto inpakken voor de lange rit naar je bestemming. Maar voordat je op weg gaat, zijn er nog een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In dit artikel bespreken we waar je aan moet denken bij het voorbereiden van je auto, het inpakken van je bagage en het afsluiten van een geschikte autoverzekering voor jouw vakantie.

1. Controleer de auto

Voordat je op vakantie gaat, is het verstandig om je auto te laten controleren. Dit kan bijvoorbeeld bij een garage of bij de dealer waar je de auto hebt aangeschaft. Wat moet er allemaal gecontroleerd worden? Denk bijvoorbeeld aan de oliepeil, de bandenspanning, de remmen en het reservewiel. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan tijdens je vakantie.

2. Het inpakken van de bagage

Bij het inpakken van de bagage is het belangrijk om rekening te houden met het gewicht van de spullen. Overbelasting van de auto kan leiden tot onveilige situaties. Verdeel daarom de bagage gelijkmatig over de auto en maak gebruik van dakkoffers en trekhaakdragers. Vergeet ook niet om voldoende ruimte vrij te houden in de auto voor eventuele aankopen of souvenirs.

3. Controleer je autoverzekering

Het is van groot belang om te controleren of je Univé autoverzekering nog geldig is in het buitenland. Controleer daarnaast ook of de dekking voldoende is voor het land waar je naartoe gaat. In sommige landen is het verplicht om een aparte verzekering af te sluiten voor bijvoorbeeld pechhulp of een vervangende auto. Laat je goed informeren en voorkom vervelende situaties.

4. Verkeersregels

Elk land heeft zijn eigen verkeersregels. Het is daarom belangrijk om je goed voor te bereiden op de regels in het land waar je naartoe gaat. Denk bijvoorbeeld aan snelheidslimieten, verplichte veiligheidsuitrusting en tolwegen. Een handige manier om je voor te bereiden is door de website van de ANWB te raadplegen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kun je veilig op weg.

 

Wil je graag een autoverzekering afsluiten voor jouw vakantie? Sluit nu af!

Leave a Reply