De oude ruïnes en schilderachtige landschappen van Griekenland per auto verkennen is een geweldige manier om het land te ervaren. Maar wat moet je weten voordat je vertrekt? Van must-have items voor je auto tot tips over hoe je het verkeer kunt vermijden, hier is een uitgebreide gids voor wie van plan is Griekenland per auto te verkennen. 

Must-have items voor je auto 

Als je in Griekenland rijdt, zijn er verschillende items die je altijd bij je moet hebben. Daartoe behoren je rijbewijs, registratie en verzekeringspapieren. Het is ook een goed idee om een internationaal rijbewijs mee te nemen. Zorg ook voor reservebanden en startkabels voor noodgevallen. Als je van plan bent om in landelijke gebieden te rijden waar de mobiele telefonie niet optimaal is, neem dan een GPS-apparaat of een kaart van het gebied mee.

Navigeren door het verkeer 

In grotere steden als Athene en Thessaloniki kan het verkeer druk zijn. Om te voorkomen dat je in de file komt te staan, probeer je de route van tevoren te plannen, zodat je om de grote steden heen of tijdens de spitsuren binnenwegen kunt nemen. Als je vastzit in het verkeer, zet dan de radio zachter, blijf rustig en let goed op het verkeer. Wil je graag een auto met navigatie? Dan raad ik het aan om te kiezen voor auto huren Griekenland.

Parkeren en benzineprijzen 

In grote steden kan het vaak lastig zijn om een parkeerplaats te vinden; het kan enige tijd duren voordat je een beschikbare plek vindt. In kleinere steden en dorpen kan het gemakkelijker zijn, omdat daar meestal niet veel auto’s tegelijk langskomen. De benzineprijzen zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in andere delen van Europa, maar op de eilanden zijn ze meestal hoger door de transportkosten die gepaard gaan met het overbrengen van brandstof van het vasteland van Griekenland.  

Bron: griekipedia.nl

Leave a Reply