Midden-Amerika is erg mooi, dat is een feit. Er zijn echter heel wat mensen die het reizen in Midden-Amerika niet aandurven, vanwege de veiligheid. Twijfel jij of het afreizen naar Midden-Amerika gevaarlijk is? Dan is het absoluut aan te raden om eens verder te lezen. In deze blog lees je alles over veilig reizen in Midden-Amerika. We kunnen je alvast verklappen dat het reizen hier helemaal niet zo gevaarlijk is als veel mensen je willen doen geloven. Het reizen is veilig, zolang je maar weet waar je op moet letten. Het is wel verstandig om altijd voldoende onderzoek te doen naar je bestemming.

De veiligste en onveiligste landen in Midden-Amerika

In landen zoals Panama, Costa Rica en Nicaragua hoef jij je amper zorgen te maken over de veiligheid. Dit zijn de veiligste landen van Midden-Amerika en je kunt er met een gerust hart op reis gaan. Minder veilige landen zijn landen zoals Honduras en El Salvador. In deze landen zijn er verschillende gevaarlijke bendes actief. Het reizen in deze landen is natuurlijk wel mogelijk, maar het is belangrijk dat je vooraf onderzoek doet naar welke buurten veilig zijn en welke buurten niet.

De landen in Midden-Amerika zal je niet moeten bezoeken voor de gezellige hoofdsteden. De hoofdsteden hebben allemaal vrij veel criminaliteit. Wil jij een bepaalde hoofdstad echt bekijken? Doe dan vooraf goed onderzoek naar welke hostels of hotels veilig zijn. Probeer de onveilige buurten in de grote steden altijd te vermijden. Vooral ’s nachts loop je veel risico in de onveilige buurten. Het reizen in Midden-Amerika is vooral aantrekkelijk als je door kleinere dorpen en steden wilt reizen. Hier merk je amper iets terug van de criminaliteit in de grote steden!

Tips om veilig te kunnen reizen

Wil jij zonder zorgen door Midden-Amerika kunnen reizen? Dan is het belangrijk dat je er niet uitziet zoals de gemiddelde toerist. Je dure camera en je sieraden kan je het beste verbergen. Je tas zal je continu in het oog moeten houden, vooral tijdens busreizen in de drukke steden. Als je eruitziet alsof je niks van waarde bij hebt, is de kans dat je met criminaliteit te maken krijgt al een stuk kleiner. Ben je in een grote stad in Midden-Amerika? Probeer dan in drukkere straten te blijven en dwaal niet te ver af. Het is ook verstandig om altijd in een groep te reizen! Indien je rekening houdt met deze tips, kan het reizen in Midden-Amerika ontzettend leuk zijn!

Leave a Reply