Iedereen heeft wel eens van vliegangst gehoord. Vliegangst, de angst om te vliegen in een vliegend voorwerp, komt redelijk vaak voor. Hierbij gaat het om ongeveer 35% van de bevolking. Maar hoe ontstaat vliegangst en hoe kan je vliegangst overwinnen?

Vliegangst ontstaat doordat er enge verhalen binnen een bepaalde kring rond zwermen of doordat men bang is geworden van een bepaald vliegtuigongeluk. Het zien, op het nieuws of in de krant, van een bepaald vliegtuigongeluk kan angstig zijn voor veel mensen. Echter krijgen ze dan een bepaalde moment opname te zien en zorgt dit voor angst. Als er wordt gekeken naar het percentage ongelukken ligt dit zeer laag. Maar over vluchten zonder ongelukken hoor je niks terug en over vluchten met een ongeluk hoor je wel gelijk terug. Dit kan dus angst veroorzaken. Verder kan het ook ontstaan door angstige vluchten die men ondergaan heeft. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan door langdurige turbulentie in een vliegtuig.

Hoe versla je vliegangst?

Vliegangst komt voor in verschillende vormen, de ene persoon heeft er echter minder last van dan de andere persoon. Bij sommige gevallen kan men uit zichzelf aanzetten tot het overwinnen van de angst om te vliegen door simpelweg de angst aan te gaan. Hierbij gaat het vooral om het vliegtuig in te stappen en de angst onder ogen te zien. Bij erge en dus zwaardere vormen van vliegangst is een vliegangstcursus of vliegangst simulator de juiste keuze om de angst voor vliegen te overwinnen. Een vliegangstcursus kan dus overwonnen worden met onder andere een vliegangstcursus. Dit is een, de naam zegt het al, cursus dat de vliegangst weghaalt of in grote mate verminderd. Bij deze cursus worden verschillende angsten onder handen genomen en wordt gekeken naar oplossingen die bij de angsten passen. De desbetreffende angsten en symptomen hiervan komen eigenlijk goed overeen met bijvoorbeeld de desbetreffende reden.

Een vliegangst cursus wordt gegeven door mensen die hier genoeg kennis en ervaring mee hebben, simpel genoemd professionals. Verder kan vliegangst ook overwonnen worden met een vliegangst simulator. Deze simulator zorgt ervoor dat de realiteit zo veel mogelijk lijkt op de simulator. Er wordt dus in een vliegtuig gestapt dat niet opstijgt. Echter wordt dit wel nagedaan. Door deze manier kunnen mensen wennen en ervaring opdoen met vliegen en de angst van het vliegen. Doordat het, voor hun gevoel, geen gevaar met zich mee brengt is dit een effectieve manier om de angst sterk te verminderen of er zelfs helemaal vanaf te komen. Bij deze simulator mogen mensen ook in de cockpit komen in veel gevallen om zo te zien hoe alles er aan toe gaat. Het doel van de simulator is om veiligheid uit te stralen en dit te creëren.

Als jij vliegangst hebt en hier graag vanaf wilt dan is één van de bovenstaande manieren misschien wel de beste manier om van de angst af te komen. De twee technieken, de vliegangstcursus en de vliegangst simulator, zijn bewezen effectief en heeft al talloze mensen geholpen. Welke het beste bij jou past is een persoonlijke kwestie. Luister hierbij naar het gevoel dat iets opwekt.

Leave a Reply