De kans is aanwezig dat je deze zomervakantie misschien met het vliegtuig op vakantie gaat. Steeds meer mensen gaan op reis. Door de aantrekkelijke prijzen van vliegtickets en hoe makkelijk het is geworden om een boeking te doen. Met enkele klikken op je telefoon kun je een hele vakantie samenstellen. Heb je al een bestemming of weet je al waar je op reis gaat? In Nederland is Schiphol de drukste en grootste luchthaven van het land. Wij vertellen je enkele voordelen.

Vluchttijden

De vluchttijden van Schiphol vind je bij het vertrek- en aankomsthal. Schermen met de tijden zijn voorzien van actuele informatie. Op het scherm wordt weergegeven waar je moet zijn voor de check-in en de gates. Het is belangrijk om de vertrek- en aankomsttijden van Schiphol in de gaten te houden. Controleer dag van te voren de tijden zodat je voorbereid op reis gaat.

Bereikbaarheid

Het vliegveld is goed bereikbaar, met openbaar- en eigen vervoer. Onder het vliegveld vind je het station. Bij het uitstappen kun je direct lopen naar de roltrap of lift om zo bij de plaza te komen. Een veel gestelde vraag is hoe laat je aanwezig moet zijn om je vlucht te halen. Voor reizen binnen Europa geldt dat je twee uur van te voren er moet zijn. Houdt daarom rekening met situatie als files en wegwerkzaamheden.

Parkeren

Bij de luchthaven vind je verschillende mogelijkheden om te parkeren. De parkeerplekken worden met borden aangeven: P1, P3 en P6. Het is mogelijk om zowel kort als lang te parkeren. Moet je iemand wegbrengen dan kun je voor de vertrekhal kort parkeren. Dit wordt aangegeven met ‘kiss & ride’.

Tracker

Wanneer je iemand hebt weggebracht naar Schiphol, wil je natuurlijk weten of het vliegtuig in de lucht is of vertraging heeft. Dit kan met bijvoorbeeld met de teletekst. Maar er is ook een andere manier. Op de website van VluchtVolgen24.nl is het zelfs mogelijk om een vluchtnummer te volgen.

Winkels, eten en drinken

Bij Schiphol is er genoeg te zien als je tijd over hebt. Je vind er verschillende bekende winkels waar je kunt shoppen. Ook vind je er mogelijkheden om even tot rust te komen.

Leave a Reply