Marokko is een fantastisch land om in te reizen. Vooral Marrakesh is een stad die veel mensen graag bezoeken in Marokko. Ben jij van plan om af te reizen naar Marrakesh? Dan is het aan te raden om je goed voor te bereiden. Het reizen in Marokko kan erg duur zijn, maar je kunt ook voor weinig geld al een mooie reis maken. Wij vertellen je graag over hoe jij een low budget citytrip in Marrakesh kunt maken. In dit blog lees je alles dat je moet weten over het reizen in Marrakesh!

Je voorbereiding op de reis

Wanneer je naar Marokko wilt afreizen, is de voorbereiding erg belangrijk. Als jij de juiste spullen meeneemt, hoef je deze in Marokko niet meer te kopen. Een tip: vergeet ook je zonnebrand niet, in Marrakesh is het namelijk altijd warm. Bovendien is zonnebrand in Marokko ook vrij duur. Ook is het verstandig om je vliegticket ver van tevoren al te boeken. Op deze manier krijg je meestal een hoge korting. Dit is een van de beste manieren om je reis naar Marokko zo goedkoop mogelijk te houden.

Onderhandelen is zeer belangrijk!

Het onderhandelen is een belangrijk onderdeel van de cultuur in Marokko. De vraagprijs van een product is vaak veel hoger dan de prijs die een verkoper echt wil hebben. Zo kan je een souvenir vaak aanschaffen voor de helft van de vraagprijs. Vergeet daarom nooit om te onderhandelen over de prijs. In Marokko is dit zeer gebruikelijk, indien je dit niet doet, zal je in de meeste gevallen te veel betalen. Het onderhandelen is dus een zeer belangrijke manier om de citytrip low budget te houden.

Vermijd deze situaties

Een erg bekend oplichterstrucje is om je een product in handen te duwen, waarna je deze direct zal moeten betalen. Probeer hier dus niet in te trappen! Dit trucje is vooral populair met bloemen en sieraden. Ook wanneer iemand je vraagt of hij je iets mag laten zien, kan je dit beter weigeren. In Marrakesh zal dit in de meeste gevallen betekenen dat de persoon je iets zal proberen te verkopen. Wanneer je deze situaties probeert te vermijden, zal dit je al een hoop geld kunnen schelen.

Het reizen in Marrakesh is echt een aanrader! Je zal je hier zeker weten vermaken. Wanneer je de bovenstaande tips goed volgt, zal dit je veel geld schelen.

Leave a Reply