Veel Nederlanders gaan op motorvakantie binnen Europa. Dit is een mooie manier om veel verschillende plekken te kunnen zien. Voor een vakantie met de motor is het wel goed om een aantal voorbereidingen te treffen. Er zijn meerdere factoren waar je rekening mee moet houden om zo veilig mogelijk op motorvakantie te gaan. Zo is het natuurlijk erg belangrijk om je motor goed op slot te zetten. Ook moet het schijfremslot voor je motorfiets goed zijn. Meer weten over hoe je goed voorbereid op motorvakantie kunt gaan? Lees dan snel meer! 

Zorg voor een goed slot

Misschien wel de belangrijkste tip is om je motor altijd goed op slot te zetten. Dit klinkt heel logisch, maar toch gaat het hierbij nog wel eens fout. Kies een goed dik slot die op veiligheid is getest. Je kunt met dit slot de motor het beste vast maken aan een vast voorwerp, zoals een paal. Hiervoor is het nodig dat het slot redelijk lang is. Daarbij is het belangrijk dat je een motorslot koop die een goedkeuring van ART heeft. Zo ben je zeker van de juiste kwaliteit. Dit slot beveiligt je motor natuurlijk nog beter, maar ook is dit vaak een eis van verzekeringen. Zo krijg je wel een bedrag uitgekeerd als je motor gestolen is. 

Hoe ga je met je motor om?

De kans op diefstal verklein je niet alleen door een goed slot. Ook moet je goed met je motor omgaan. Het is een erg kostbare bezitting, dus het is belangrijk om hier zuinig mee om te gaan. Zet bijvoorbeeld je motor niet in een afgelegen straat waar geen andere voertuigen staan. Zo kunnen dieven natuurlijk ongestoord hun gang gaan. Natuurlijk kan een slot een diefstal niet helemaal voorkomen, maar dit maakt het wel moeilijker voor dieven om je motor mee te nemen. Ook kun je dus het beste je motor in het zicht parkeren, zodat het opvalt als er wel iemand is die hem eventueel wil stelen. Ook is het belangrijk om de motor een onderhoudsbeurt te geven voordat je ermee op reis gaat. Zorg dus dat je motor deze heeft gehad!

Leave a Reply