Ga je dit jaar heerlijk op vakantie op je motor? Zeker tijdens de zomervakantie kiezen veel mensen voor een motorvakantie. Het afleggen van een afstand is op de motor een stuk leuker dan met de auto en je ziet veel meer van de omgeving. Maar wat moet je allemaal meenemen op vakantie?

Juiste motorkleding

Het belangrijkste om comfortabel op je stalen ros te rijden tijdens je motorvakantie is het dragen van de juiste motorkleding. Het is belangrijk om motorkleding voor diverse weersomstandigheden mee te nemen, zo kan je je kleding afstemmen op het weer van de dag. Je wilt natuurlijk niet je hele vakantie rondrijden met een zweterig gevoel of juist zeiknat van de regen. Neem daarom zowel een waterdicht motorpak en een pak met goede ventilatie mee. Zo heb je voor alle omstandigheden een comfortabel motorpak.

EHBO set en reflectie vest

Ook als je met de motor op vakantie gaat is een EHBO set en reflectie vest verplicht. Daarom mag een EHBO set en reflectie vest niet ontbreken in je bagage. Zo voorkom je een fikse boete en het is natuurlijk voor je eigen veiligheid.

Bagagesysteem

Een goed bagagesysteem is enorm belangrijk voor de veiligheid. Daarom is het verstandig om een bagagesysteem te kiezen die de bagage goed verdeeld over de motor. Daarnaast is het verstandig om je bagage te beperken tot het minimum.

Goede routeplanning

Als je met de motor op vakantie gaat is een goede voorbereiding erg belangrijk. Een duidelijke routeplanning is hier onderdeel van. Zorg dat je een routekaart bij je hebt met daarop de route die je wilt rijden, dit is natuurlijk enkel de back up. Want tegenwoordig gaat er niemand op motorvakantie zonder een navigatie systeem. Zorg er daarom voor dat je navigatie goed is ingesteld om je veilig richting je bestemming te navigeren.

 

Leave a Reply