De Ardennen zijn sinds mensenheugenis al een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders en ook Fransen en Duitsers. De combinatie van schitterende natuur, bourgondische maaltijden en bieren, vele recreatiemogelijkheden, gezelligheid en toegankelijkheid is zeldzaam in Europa. Geen wonder dus dat steeds meer landgenoten hun weg vinden naar de Ardennen. Maar halen zij wel het onderste uit de kan? Bij deze wat tips om van de vakantie in de Ardennen een onvergetelijke vakantie te maken.

Bucket list item: survivallen

Het staat bij menig persoon op de zogenaamde bucket list, de lijst van dingen die je eens wilt proberen voor je het loodje legt: survival. Met survival onderneem je vele activiteiten waaronder hiking, MTB, varen op een vlot, klimmen in bomen en nog veel meer. Met survival ben je actief en intens in de natuur. Het is een epische tocht die je nog lang bij zal blijven. Toegegeven het is niet altijd een pretje, wanneer je bijvoorbeeld van een vlot afvalt. Of je kruipt door de modder. Of je hebt vele kilometers gelopen. Tijdens het survivallen zullen er periodes zijn dat je zoiets hebt van ik wou dat ik thuis was, lekker een warme douche kan pakken. Maar dat maakt het einde van de dag na zo een survival tocht ook zo aangenaam. Mijns inziens kan men pas echt ontspannen na inspanning. Dat je na een pittig dagje met een groep om het kampvuur zit met marshmallows, zit na te praten over wat jullie die dag meegemaakt hebben.

Aanbevolen: https://www.activeoutdoorevents.nl/arrangementen/

Idealiter, kies je een camping die tevens ook survival tochten organiseert. Wel zo handig. Survivaltochten worden in arrangement vorm aangeboden zodat je verder geen omkijken hebt naar accommodatie van dag tot dag en ontbijt, lunch en avondeten. Survival is al zwaar genoeg immers.

Voor scholen

Ook voor scholen is dit een aanbevolen excursie. Denk aan het schoolkamp aan het einde van de basisschool. Waarom er niet voor kiezen om dit in de Ardennen te doen? Lees meer over de mogelijkheden van een werkweek in de Ardennen op deze website. Een survival tocht kan op maat afgestemd worden op het gezelschap. Voor de kinderen zal deze dus wat minder pittig en intens zijn dan voor volwassenen.

Leave a Reply