Het is weer bijna zomer; de eerste zonnestralen zijn al binnengekomen en dat betekent lekker barbecue-weer, zonnen in de tuin maar ook werken op kantoor terwijl we misschien wel verlangend naar het warme zonnetje kijken uit ons raam. Tijd om een vakantie te plannen, dus! Wil je ook naar de zon? Maar heb je niet veel geld, tijd en kennis? Er zijn veel handige websites en applicaties die het kiezen voor jou een stuk makkelijker maken. Ik ging naar Lissabon voor een paar dagen om er even lekker op uit te gaan. Het ging allemaal goed en was super leuk, mede dankzij de vele hulpbronnen die het organiseren voor mij een stuk makkelijker hebben gemaakt!

Low-budget tips hotels Portugal

Een vakantie is voor veel mensen vanzelfsprekend, maar niet voor iedereen. Ik ben een arme student en ik wil liever niet al mijn leengeld uitgeven aan vakanties, dus is het vaak wel een opgave om een vakantie financieel te regelen. Eén van de eerste dingen die je moet regelen wanneer je op vakantie gaat, is het boeken van een hotel. Dit is vaak wel moeilijk, want ziet het hotel er echt uit zoals op het plaatje? Komen er nog extra kosten bij wanneer ik boek? Voor het boeken van een hotel is het fijn om op vergelijkingswebsites te kijken waar je precies kunt selecteren naar welk soort hotel jij op zoek bent en wat je absoluut niet wilt. Zo heb ik geselecteerd op de prijs. Vervolgens kun je de hotels die bovenaan verschijnen even googelen, om te kijken of er goede reviews verschijnen. Wanneer er dan goede reviews verschijnen, kun je overgaan tot de boeking.

Top bezienswaardigheden tips

Eenmaal een hotel geboekt, is het handig om van tevoren alvast te kijken naar de bezienswaardigheden van de stad die je gaat bezoeken. Sommige bezienswaardigheden moet je namelijk alsvast van tevoren boeken. Helemaal in de zomerperiode is het vaak handig om al skip-the-line tickets te hebben voor enkele must-to-do’s. Ik heb voordat ik naar Portugal ging, goed gekeken op een website als vakantiehints, waar je alle reistips vindt voor bezienswaardigheden. Door deze reistips wist ik snel wat de beste tips zijn voor Lissabon en hoefde ik niet ter plekke nog te bedenken wat ik zou gaan doen.

Veiligheid in en rondom Portugal

Het derde punt waar ik naar heb gekeken voordat ik een citytrip ging maken naar Lissabon, was of de stad wel veilig is. Nu zie ik je denken, het is Europa dat zal wel goed zitten. Maar toch is het wel belangrijk om uit te zoeken of je bijvoorbeeld goed op je spullen moet letten omdat er veel zakkenrollers zijn, of dat verkopers nog weleens verkeerde geldbedragen terug kunnen geven. Ik heb me hierin verdiept op reissites zoals bijvoorbeeld Ik wil Reizen. Door meningen te lezen van andere reizigers wist ik goed wat ik kon verwachten en ging ik voorbereid op reis.

Dus jij kunt wel degelijk low-budget, veilig en goed voorbereid op reis. Het enige wat je hoeft te doen, is je even goed te informeren in het land wat je gaat bezoeken en goed uit te zoeken welke verblijfsplekken goed en goedkoop zijn. Dan kun jij straks ook met een goed gevoel terugkijken op een geslaagde citytrip.

Leave a Reply