Als je op zoek bent naar een onvergetelijke roadtrip, is er geen betere mogelijkheid dan een campervakantie in Amerika. Je hebt de vrijheid en flexibiliteit van de open weg en toch alle comfort van thuis. Maar met zoveel routes om uit te kiezen, kan het overweldigend zijn om te beslissen welke de beste is. Om je te helpen, bespreek ik in dit artikel de perfecte route voor een campervakantie door Amerika. 

Begin met de bestemming

Voordat je de route gaat plannen, is het belangrijk om te beslissen waar je wil eindigen. Wil je een bepaald nationaal park zien? Familiebezoek in een andere staat? Of gewoon zoveel mogelijk van Amerika verkennen? Als je eenmaal je bestemming weet, wordt het gemakkelijker om de rest van je reis te plannen. 

Kies je hoogtepunten

Nadat je de bestemming hebt bepaald, bedenk je welke attracties of ervaringen je onderweg wil opnemen. Of het nu gaat om het verkennen van historische plaatsen of het maken van een omweg via een van Amerika’s mooiste autoroutes, zorg ervoor dat je route voldoende stops bevat, zodat je niets mist.

Stippel je route uit

Nu is het tijd voor het leuke gedeelte, namelijk het uitstippelen van je route. Zoek snelwegen en binnenwegen op in elke staat die je wil bezoeken en teken ze uit op een kaart. Vergeet niet om rekening te houden met eventuele beperkingen of hoogteverschillen die van invloed kunnen zijn op je camper. Je wil uiteraard niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Zorg er ook voor dat campings of andere bezienswaardigheden dicht genoeg bij je route liggen, zodat ze niet te veel extra kilometers (of tijd) aan je reis toevoegen. 

Met een camper door Amerika reizen is een geweldige ervaring en met een beetje zorgvuldige planning en onderzoek kun je de perfecte cross-country road trip route samenstellen. Begin met je bestemming, kies de hoogtepunten onderweg en stippel een route uit die binnen je schema en budget past.

Bron: campersamerika.nl

Leave a Reply