Ubud is een van de mooiste plekken in heel Bali. Het is onder toeristen dan ook een van de meest geliefde plekken. Ubud is het culturele centrum van Bali. Als je van cultuur houdt, is het absoluut aan te raden om Ubud eens te bezoeken. Dit is niet alleen een van de mooiste plekken van Bali of van Indonesië, maar van heel Zuidoost-Azië! Het is absoluut aan te raden om deze plek eens te bezoeken. Wij vertellen je graag over wat er allemaal te doen is in Ubud!

Bezoek de markt!

Zuidoost-Azië staat natuurlijk bekend om de vele mooie marktjes. In Ubud is dit niet anders, ook hier heb je een erg mooie lokale markt. Het is fantastisch om te zien hoe de lokale markt na 9 uur plotseling omgetoverd wordt in een toeristische markt. Het is aan te raden om de markt zowel voor 9 uur als na 9 uur eens te bezoeken. Op deze manier krijg je een goed beeld van de lokale gebruiken en kan je ook een aantal mooie souvenirtjes op de kop tikken!

Het wandelen in de omgeving is een aanrader

Ubud is natuurlijk een cultureel centrum, maar dit wil niet zeggen dat de omgeving verder niet mooi is! De omgeving van Ubud is fantastisch om te zien. Je zult er de rijstvelden tegenkomen die kenmerkend zijn voor Zuidoost-Azië, maar ook zal je er door mooie natuurgebieden kunnen wandelen. Je zult je absoluut geen moment vervelen tijdens je wandelingen door Ubud! Er is namelijk heel wat te zien in en rondom deze mooie plaats.

Een bezoekje aan een tempel mag je niet vergeten

Een ding dat je natuurlijk absoluut niet mag vergeten, is het bezoeken van de verschillende mooie tempels. Zo is de Tirta Empul een tempel die je echt eens zal moeten bezoeken. Deze tempel ziet er prachtig uit, maar is ook erg belangrijk voor de Balinezen. De tempel heeft een bad, gevuld met water waarvan gezegd dat het een genezende werking heeft. Een bezoekje aan de tempel kost je omgerekend minder dan €1,50. Voor dit geld is het natuurlijk een fantastische ervaring!

Ubud heeft natuurlijk nog veel meer te bieden, zo kan je er bijvoorbeeld honderden verschillende soorten apen zien. Ubud is natuurlijk niet voor niets een van de meest geliefde toeristische plekken op Bali. Het is absoluut aan te raden om hier eens naartoe te reizen. Het reizen in deze omgeving is prachtig en relatief goedkoop.

Leave a Reply