Je uitrusting is van groot belang om veilig te kunnen skiën op wintersport. In dit artikel vertellen wij meer over welke spullen je allemaal moet hebben om veilig de piste op te gaan. Lees hieronder meer over de juiste ski uitrusting.

  • Skibril: Tijdens het wintersporten kiezen veel mensen ervoor om gewoon een zonnebril te dragen. Echter is dat niet verstandig. Een speciale skibril biedt veel meer bescherming. Zo sluit de bril goed aan op de rand van je helm en de vorm van je gezicht, heeft zo’n bril anti-fog coating, een UV-filter en is de bril goed geve
  • Skihelm: een skihelm voorkomt hoofdletsels bij ongevallen tijdens wintersport. Bij een skihelm is het belangrijk dat deze niet te los en niet te strak zit. De meeste skihelmen hebben een systeem die je met je handschoenen kunt openen en sluiten. Tegenwoordig zie je op de skipiste eigenlijk nog weinig mensen zonder helm, wees dus verstandig en draag een helm tijdens je skivakantie.
  • Zonnebrand: misschien niet het eerste waar je aan denkt als je de bagage voor wintersport aan het pakken bent, maar op de piste kan je snel verbranden in je gezicht. Smeer daarom altijd je gezicht en je lippen in met zonnebrand.
  • Skikleding: warme en comfortabele skikleding dragen is essentieel om comfortabel te kunnen genieten van het wintersportweer. De bewegingsvrijheid in skikleding is erg belangrijk, evenals de isolatie en waterdichtheid. Thermo ondergoed is ook zeker aangeraden!
  • Skischoenen en ski’s: Je skiuitrusting is natuurlijk iets wat je niet zo snel zou vergeten, maar het is altijd handig om dit nog eens te noemen. Skischoenen moeten goed passen. Daarom is het belangrijk om je te laten adviseren over welke schoenen het beste bij jou passen. Als je je eigen ski’s meeneemt geldt natuurlijk hetzelfde, laat je adviseren door een vakman op het gebied van ski’s.

Handschoenen: warme handschoenen die water- en winddicht zijn kunnen ook niet ontbreken in je koffer. Zorg ervoor dat je ook goed kunt bewegen in de handschoenen.

Leave a Reply