Escape rooms zijn sinds een aantal jaar een hype in Nederland. Zo kwam de eerste escape room pas in 2013 naar Nederland toe maar zijn er nu al meer dan 100 escape rooms. Voor iets dat pas 6 jaar bekend is binnen Nederland is dat toch wel een hele grote groei. Daarnaast zijn escape rooms niet alleen leuk om met vrienden te doen, maar ook bijvoorbeeld om als bedrijfsuitje in Rotterdam te doen. Het doel van een escape room is om te ontsnappen uit een kamer waarin je opgesloten zit door sleutels, aanwijzingen en codes te vinden en te gebruiken. Dat klinkt vrij makkelijk, maar in de meeste gevallen is dit niet zo. Daarom geef ik in dit blog een aantal tips om te ontsnappen uit escape rooms in Rotterdam. Hopelijk kom jij er door dit blog achter hoe je moet ontsnappen binnen de bepaalde tijd.

#tip 1: kamer verkennen

In elke escape room is het allerbelangrijkste om als eerste te doen om de kamer waarin je bent opgesloten zit goed te verkennen. Kijk om je heen wat er allemaal in de kamer staat, hoe het eruitziet, waar mogelijk een code, puzzel of een aanwijzing verstopt zit. Als je de kamer eerst goed tot je neemt, is er een goede mogelijkheid dat je in een later traject er direct achter komt waar wat is, waardoor je niet nog hoeft te zoeken naar datgene doordat jij alles al tot je hebt genomen.

#tip 2: Speel als een team samen

Door samen je krachten te bundelen, kom je veel verder. Dit is natuurlijk altijd zo, maar in het geval van een escape room is dit nog een stukje belangrijker. Vaak hebben de aanwijzingen en puzzels namelijk een verband met elkaar en weet de een het ene antwoord en de ander het andere antwoord. Als je deze antwoorden vervolgens tot elkaar bundelt kom je vaak tot de oplossing. Na een tijdje raak je ook steeds beter op elkaar ingespeeld en lukt dit ook steeds sneller, waardoor jij ook weer sneller kan ontsnappen. Zorg er dus voor dat je de taken goed verdeelt en dat je na een tijdje met je gehele team samenkomt.

Leave a Reply