Snorkelen in IJsland is iets dat steeds meer mensen op hun bucketlist zetten. Duiken in IJsland klinkt als een hele koude ervaring, maar is heel erg leuk om te doen! Het is vooral aantrekkelijk om te duiken in de Silfra kloof. Hier vind je namelijk het helderste water op aarde! Hierdoor kan je verder dan 100 meter kijken! Het koude water is lang niet zo erg als je zou denken, het duiken doe je namelijk met een drysuit. Dit pak houd je droog en voorkomt dat het heel erg koud wordt. Het snorkelen in IJsland zal je een prachtige ervaring opleveren, maar bereid je wel goed voor!

Kleed je warm genoeg!

Tijdens het snorkelen in IJsland krijg je altijd een drysuit. Het duiken blijft echter vrij koud! Het is daarom verstandig om je hier goed op voor te bereiden. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om thermokleding onder je drysuit aan te trekken. Op deze manier heb jij het gelijk al een stuk warmer. Bovendien is het ook geen slecht idee om warme sokken aan te trekken. Het duiken in IJsland is prachtig en is de kou absoluut waard!

Nog een tip: draag lenzen tijdens het snorkelen indien je normaliter een bril draagt. Je kunt je bril namelijk niet ophouden tijdens het duiken en het zou zonde zijn als je hierdoor niet voldoende kunt zien.

Ook is het verstandig om een extra paar kleding mee te nemen. Als er dan toch een beetje water je drysuit in stroomt, heb je in ieder geval nog extra kleding mee. In de winter is het natuurlijk niet prettig als je in IJsland nat door de kou moet lopen!

Hoe kan je deze reis combineren?

Drie kwartier snorkelen in de Silfra kloof is natuurlijk prachtig, maar hierna wil je natuurlijk nog niet naar huis! Gelukkig is er in IJsland nog veel meer te doen. Zo heb je in IJsland bijvoorbeeld prachtige warmwaterbronnen. Ook de geisers van IJsland zijn prachtig om te zien. Deze geisers kan je bekijken in Geysir. Hier spuit er zo’n tien keer per uur een geiser 10 meter hoog de lucht in! IJsland is een land met veel prachtige natuurverschijnselen. De meeste mensen zullen zich tijdens de vakantie in IJsland geen moment vervelen. Gletsjers, watervallen en geisers, IJsland heeft echt van alles te bieden. Van Oktober tot Maart is het ook goed mogelijk dat je het Noorderlicht kunt zien in IJsland.

Leave a Reply