Wat is het toch heerlijk om je racefiets mee op vakantie te nemen en op een sportieve manier de prachtige omgeving van jouw vakantieland te ontdekken. Vooral Spanje, Frankrijk en Italië zijn populaire bestemmingen voor wielerliefhebbers. Dat heuvelachtige gebied tussen de Franse wijngaarden door is wel even andere koek dan je normale wielrenroutes door het Nederlandse platteland. Hoe je dit het beste aan kan pakken en waar je voornamelijk rekening mee moet houden wordt in dit artikel besproken aan de hand van drie tips.

1. Start op je eigen tempo

We begrijpen best dat je op dag één al staat te popelen om met je fiets de bergen in te trekken, maar probeer toch de eerste dag eerst te acclimatiseren na je lange reis. Verken te voet even de buurt om zo te voorkomen dat je tijdens je eerste fietstocht te hard van stapel loopt terwijl je nog niet gewend bent aan bijvoorbeeld de hogere temperaturen. Het is daarnaast ook handig om even door te krijgen hoe de weggebruikers er daar uitzien en hoe ze zich gedragen. Ook dit zal verschillen met hoe je het gewend bent in Nederland 

2. Houd rekening met de weersomstandigheden 

Om voort te borduren op de warmere temperaturen die hierboven genoemd werden, is het mede daardoor ook belangrijk om het juiste tijdstip te kiezen om te gaan wielrennen. Midden op de dag zal het waarschijnlijk veel te heet zijn. Daarnaast heb je ook nog veel meer tijd over om te vullen met andere activiteiten wanneer je in de ochtend zou gaan fietsen. In de avond fietsen kan ook, alleen houd er dan rekening mee dat het drukker zal zijn op de weg.

3. De berg op 

Wanneer je in het buitenland gaat wielrennen is de kans groot dat je te maken krijgt met heuvelachtig gebied of zelfs enorm hoge bergen. Dit kan een behoorlijke uitdaging zijn wanneer je gewoonlijk het platte gebied in Nederland gewend bent. Onderschat dit dus niet en bereid je hier goed op voor. Zorg voor voldoende water en bouw de afstand van je ritten op.

4. De juiste fiets 

Op basis van de bovengenoemde tips kan je misschien wel concluderen dat het van belang is dat niet alleen jij, maar ook je racefiets in goede staat is voor de buitenlandse ritten. Zorg voor een racefiets die tegen een stootje kan en beschikt over genoeg versnellingen.

Leave a Reply